Rainer Komers '18

O artyście

Studia magisterskie z filmu na Kunstakademie Düsseldorf. Robił dokumenty na Alasce, w Niemczech, Indiach, Japonii, Kalifornii, na Łotwie, w Montanie, Jemenie. Nagroda Krytyków Niemieckich (1980), German Short Film Award (2004), Ruhr Prize for Art and Science (2006), Masterclass IDF / Praga (2012), Videonale.scope Retrospective / Kolonia (2014); instalacja w Iasi 2015; rezydent w Villi Kamogawa / Instytut Goethego w Kioto (2015). Pokazy festiwalowe w 35. krajach; nagrody w Kanadzie, Francji, Polsce i USA. Reżyser, operator, Word art, poezja. Mieszka w Berlinie i Mülheim an der Ruhr.

Filmografia:

Barstow, California (2018)
Ruhr Record (2014
Milltown, Montana (2009)
Kobe (2006)
NH 2 (2004)
Ofen aus (1995)
Lettischer Sommer (1992)
480 Tonnen bis Viertel vor zehn (1982)
2211 Büttel (1976)

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Informacje

Udostępnij: