Klaus Dörries

O artyście

Klaus Dörries urodził się w Düsseldorfie, studiował na Uniwersytecie Sztuki w Berlinie. Pracuje jako niezależny wydawca oraz reżyser, a także docent na Wyższej Szkole DEKRA w Berlinie na wydziale montażu i postprodukcji oraz historii filmu. Jest także autorem tekstów dla Redakcji Kulturalnej Rias-TV.

Filmografia:

Holocaust Mahnmal (2011)
48 Stunden Neukölln (2009)
Unsere Strasse (2003/9)
Pantha rei – Portrait der Videokünstlerin Jakobine Engel (1994)
Nachrichten aus der wahren Geschichte – Ein Besuch bei Carl Amery (1992)
Wie verfilmt man einen Präsidenten? (1991)
Memento (1989)
Kinder der Konfettimaschine (1987)
 

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Informacje

Udostępnij: