Tim Mercier

O artyście

Płodny reżyser brytyjskich seriali telewizyjnych BBC, ITV i Channel 4. Scenarzysta i reżyser filmów krótkometrażowych, a czasem także pełnometrażowych. Trzy lata temu zaczął tworzyć eksperymentalne autobiograficzne filmy dokumentalne, właśnie zakończył produkcję autobiograficznego filmu krótkometrażowego „Model Childhood”. Obecnie pracuje nad kilkoma długofalowymi projektami dokumentalnymi. Mieszka i pracuje w Londynie.

Filmografia:
Monsters, 1994
The Gift, 1996
The Rope Trick, 1997
Auto Da Fe, 1999
Waxwing, 2013
Keeping Mum, 2017
Model Childhood, 2018

Filmy

Informacje

Udostępnij: