Rainer Komers '15

O artyście

Ukończył studia filmowe na Kunstakademie Düsseldorf, program master class. Autor filmów dokumentalnych zrealizowanych na Alasce, w Niemczech, Indiach, Japonii, na Łotwie, w Montanie, Jemenie. Jest reżyserem, operatorem, wykładowcą, artystą słowa i pisarzem. Mieszka w Berlinie i w Mülheim an der Ruhr.
 
Filmografia:
Daugava Delta (2014)
Ruhrurbia (2014) 
25572 Büttel (2012)
Milltown, Montana (2009) 
Kobe (2006) 
Nome Road System B 224 (1999) 
Die Sterne der Heimat (1985)  
Zigeuner in Duisburg (1980)

 

Filmy

Informacje

Udostępnij: