Jamie Naqvi '18

O artyście

Pochodzący z Los Angeles twórca filmów i artysta wideo z dyplomem magistra sztuk pięknych z California Institute of the Arts. Tworzy różnorodne prace, od krótkich fabularnych narracji po eksperymentalne filmy dokumentalne czy wielokanałowe instalacje wideo, prezentowane na festiwalach, w galeriach i alternatywnych przestrzeniach sztuki w Stanach Zjednoczonych i Europie.

Filmografia:
Haunted, 2018
Passenger, 2017
Phoenix, 2013
Nocturne, 2010
126, 2009
Crickets, 2008

Filmy

Informacje

Udostępnij: