Izabela Plucińska

O artyście

Urodziła się w 1974 roku w Koszalinie, gdzie ukończyła Liceum Plastyczne. Studiowała animację w PWSFTviT w Łodzi oraz grafikę i design na tamtejszej ASP, a także w poczdamskiej Wyższej Szkole Filmowo-Telewizyjnej im. Konrada Wolfa w Niemczech. Otrzymała stypendia od DAAD, Nipkow Programm i DEFA Stiftung w Berlinie. Spośród licznych plastelinowych animacji największe sukcesy przyniósł jej film „Jam Session” (2005) uhonorowany licznymi nagrodami, w tym Srebrnym Niedźwiedziem dla krótkiego metrażu na festiwalu w Berlinie. Obecnie pracuje w Berlinie, gdzie prowadzi własną firmę produkcyjną Clay Traces.

Filmografia:
Darling  (2013)
Afternoon (2012)
Josette and her Daddy (2010)
Esterhazy (2009)
7 More Minutes (2008)
Marathon Digi Beta (2008)
Śniadanie (2006)
Jam Session (2005)
Po drugiej stronie  (2002) 
Dubler (2000) 
 

Filmy

Informacje

Udostępnij: