Hubert Woroniecki

O artyście

Hubert Woroniecki ukończył PWSFTviT w  Łodzi idąc śladami swoich mentorów: Polańskiego i Kieślowskiego. Po czasie spędzonym w Nowym Jorku jako agent modelek w latach 90 powrócił do swej pierwszej miłości – kręcenia filmów.

Wywodzący się z zaplecza narracyjnego, lecz obeznany ze światem mody, Hubert ma na modę wyjątkowe i trafne spojrzenie. Pomiędzy fikcją a dokumentem, zawsze poszukuje swego głównego zainteresowania: opowiada historie z modą w tle. b

 

Filmografia 

Story of Women for Dior (2018)

Time passing by Wim Wenders (2018)

5 stories by Wim Wenders (2017)

Casablancas, The Man Who Loved Women (2016)

Spain by Peter Lindbergh (2011)

Trinivel (2004) 

Filmy

Informacje

Udostępnij: