Brett Morgen

O artyście

Nazywany „szalonym naukowcem” filmu dokumentalnego, Brett Morgen od piętnastu lat pisze, reżyseruje i staje w roli producenta przełomowych dokumentów. 

Morgan ukończył studia licencjackie z mitologii i historii Amerykańskiej na Hampshire College w 1992 roku, a także  magisterskie z filmu na Uniwersytecie Nowojorskim w 1999 roku. Jego magisterski film zaliczeniowy „On the Ropes” (1999) miał swoją premierę na Festiwalu Filmowym Sundance, gdzie otrzymał nagrodę specjalną jury.

Oprócz pracy dokumentalnej, Morgen od 2000 roku pracuje dla Anonymous Content, gdzie stworzył ponad 200 spotów reklamowych dla największych marek na świecie.

Filmografia:

  • Cobain: Montage of Heck (2015)
  • Crossfire Hurricane (2012)
  • June 17, 1994 (2010)
  • Nimrod Nation (2007)
  • Chicago 10 (2007)
  • The Kid Stays In the Picture (2002)
  • On the Ropes (1999)

Filmy

Informacje

Udostępnij: